Duurzaam werken

Duurzaam werken

Het is voor ons zo gewoon, maar voor anderen in dezelfde branche (nog) zo vreemd! Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt nu nog voornamelijk gericht op het “beperken van de schade”, maar OfficePower wilt graag op een duurzame manier waarde creëren voor haar klanten.

Hoe combineert OfficePower de P van planet met de P van profit?

Wij zijn al sinds het begin van het bedrijf bezig met duurzaam werken. Denk aan dubbel geïsoleerde ramen, het afval scheiden, carpoolen, milieuzuinige auto’s enzovoort. Wij vragen onze toeleveranciers om haar duurzaamheids/mvo aspecten. Dit doen wij, omdat wij van mening zijn een bepaalde ketenverantwoordelijkheid te dragen. Wij leveren Private Label toners die zeer milieuvriendelijk zijn, gerecycled worden en voldoen aan meerdere certificaten die u hieronder kunt zien.  Een studie door het Verenigd Koninkrijk Cartridge Recyclers Asociation (UKCRA) heeft aangetoond dat tussen de 25% en 60% C02 (afhankelijk van het type cartridge: hoge- of lage capaciteit) kan worden bespaard door gebruik te maken van recycling cartridges in vergelijking met het gebruik van een nieuw product! Het besparingspotentieel in Europa wordt geschat op ongeveer 0,18 miljoen ton CO2 uitstoot per jaar, wanneer een hoge capaciteit recycling cartridges worden gebruikt. Ook voldoen onze kantoorartikelen aan diverse certificaten die u tevens onder de tekst kunt bekijken. Onze toeleverancier van kantoorartikelen is deelnemer van het SITA Green Label Standard energieproject waarmee ze alle vrijgekomen CO2 neutraliseren. De dochteronderneming dePrintermonteur.nl repareert printers en verlengt hierdoor de levensduur van de machine, tevens gooit de klant op dit moment geen voorradige en/of in gebruik zijnde toners en drums weg. Door de bovenstaande zaken besparen wij op de kosten en behalen zo een hogere winst.

Office Power Private Label Certificaten
Office Power Kantoorartikelen Certificaten

Hoe combineert OfficePower de P van people met de P van profit?

Wij zijn zuinig op onze medewerkers en proberen hen te boeien, ontwikkelen, opleiden en managen wat bij hun talent past. We waarborgen de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers. Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf sinds 2001. Als erkend stagebedrijf (Ecabo gecertificeerd) willen wij laten zien dat we een hoge betrokkenheid hebben met de maatschappij. Daarnaast willen wij laten zien hoe belangrijk kwaliteit is. Als laatst willen wij graag investeren in de toekomst van jongeren! De Private Label cartridges worden geprodueerd in een Oostenrijkse fabriek waar de werkomstandigheden optimaal zijn. Daarnaast is hier geen enkele sprake van kinderarbeid, wat bij sommige van onze concullega’s ten zeerste in twijfel getrokken kan worden. Als laatste punt wordt iedere werknemer (en stagiaire) bij OfficePower ruim boven het minimumloon betaalt. Door de bovenstaande zaken stijgt onze omzet doordat veel van onze klanten het waarderen dat wij bezig zijn met duurzaam produceren.

Duurzaam MKB Award 2014

Dit jaar heeft OfficePower deelgenomen aan de MKB award Amstelland. We zijn helaas vierde geworden in de voorrondes. Gelukkig hebben wij van de jury goede feedback teruggekregen, namelijk: we communiceerden niks op onze website! Vandaar het kopje ‘duurzaam werken’ dat nu is toegevoegd aan onze website. Wij hopen u nu voldoende geïnformeerd te hebben op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, anders kunt u altijd even contact met ons opnemen!